Centar izvrsnosti iz znanosti kreće s prvim aktivnostima

2012-11-07 in CIZ, News

Centar izvrsnosti iz znanosti (CIZ) je projekt poticanja praktične nastave iz znanosti u školama, podrške učeničkim istraživanjima i suradnje nastavnika, mentora i znanstvenika. Pokretači ideje su Međimurska županija, Regionalna razvojna agencija Međimurje – REDEA, Institut sinergije znanosti i društva u MIT Cluster, a aktivnosti će se provoditi u Međimurju u akademskoj godini 2012/2013 드라마 닥터스 다운로드.

CIZ ima za cilj usmjeriti dodatne resurse prema učenicima, mentorima i stručnjacima koji izvode ili pomažu istraživačke radove učenika 다운로드. Pritom se želi poticati interdisciplinarnost i suradnja učenika, škola i gospodarstva u izvedbi praktičnih učeničkih radova. CIZ se vodi stavom da se kvalitetno obrazovanje može sprovoditi i u lošijim ekonomskim uvjetima, te da takvo obrazovanje može anulirati razlike u uspjehu učenika uzrokovanih razlikama u socio-ekonomskom statusu njihovih obitelji. U ostvarivanju svoje zadaće djeluje kroz tri glavna modela:

  1. umrežavanje nastavnika, mentora i stručnjaka
  2. organiziranje godišnje smotre učeničkih istraživačkih radova
  3. prikupljanje sredstava potrebnih učenicima, mentorima i školama za izvođenje praktičnih istraživačkih radova učenika

Uskoro ćete moći vidjeti i dodatne detalje o projektu na ovim stranicama, kao i točan vremenski raspored aktivnosti 다운로드. Prijave učeničkih radova za smotru bit će otvorene sredinom prosinca, a prije toga objavit ćemo niz obrazovnih sadržaja vezanih uz oblikovanje istraživanja i statističku analizu podataka (kroz studeni), kao i predloške za prijavu radova, te pravila za smotru 다운로드. Smotra radova održat će se u proljeće 2013. godine. Dodatne informacije možete preuzeti u obliku PDF dokumenta 다운로드.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

301 Moved Permanently

Moved Permanently

The document has moved here.