Održana novinarska konferencija o smotri učeničkih radova

2013-02-07 in CIZ, News

Danas je u laboratoriju Tehnološko inovacijskog centra u Čakovcu predstavljena vizija i program prve smotre ovog oblika u regiji. Smotra istraživačkih radova učenika Međimurja održati će se u sportskoj dvorani Osnovne škole Prelog, 16. ožujka 2013. godine s početkom u 9 sati. Same prijave za smotru još su otvorene, a dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Uvodnu riječ dao je Ivan Novosel ispred instituta sinergije znanosti i društva koji je predstavio izgled same smotre te je još jednom pozvao nastavnike i učenike da se prijave na smotru za koju su prijave otvorene sve do 15. veljače. Isto tako, naglasio je kako se mogu odazvati učenici sa radovima koji nisu istraživački, koji neće ući u ocjenjivački krug, već će se imati priliku prezentirati javnosti na samoj smotri.

U Međimurskoj županiji uočen je sve veći interes za rad s učenicima u istraživačkim praktičnim radovima, o čemu svjedoče i brojni uspjesi međimurskih učenika na državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima. Upravo je to naglasila i gđa. Sonja Tošić-Grlać iz Međimurske županije, a nadalje je objasnila važnost smotre za obrazovni sektor Međimurske županije, kao i način na koji smotra pomaže međimurskim učenicima i nastavnicima, kao dio cjeloživotnog obrazovanja.

Bianka Logožar iz Regionalne razvojne agencije REDEA naglasila je kako je smotra kroz vezu sa gospodarstvom dugoročno održiva. Također, spomenula je daljnje aktivnosti za prikupljanjem sredstava pošto je smotra dio projekta "Znanstvena kultura" koji je prijavljen na natječaj prekogranične suradnje sa partnerima u Sloveniji.

Također, naglađeno je kako cilj smotri nije natjecanje, nego okupljanje učenika i njihovih mentora zbog druženja, razmjene iskustava, ali i prezentiranja radova široj javnosti koja se na taj način upoznaje i sa znanošću, kao i s rezultatima istraživanja koje su učenici provodili tokom tekuće školske godine.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Skip to toolbar